Milli cica 9 élete

 

Milli cica a közhiedelem szerinti 9 életéből legalább hármat elfogyasztott nemrég.  

Egy reggel azért hozta be a tulajdonosa, mert egy kis sebet észlelt a cica oldalán, ráadásul Milli nem fogadta el a reggelijét, ami meglehetősen szokatlan volt nála.

Annus doktornő megvizsgálta a cicát, de a kis seben és a hasi fájdalmon kívül nem volt jellegzetes tünet, így röntgenvizsgálat elvégzése mellett döntöttek.

A felvételen a hasüreg középvonalában látható a fehéren világító képlet, ami minden valószínűség szerint egy fegyverből származó lövedék.  

A hasüregben lévő szabad tartalom, jelen esetben a lövedék, nagyon komoly beszámítás alá esik, mert a kórokozók bevitelén túl bármely hasi szervben sérülést tud okozni, ezért kolléganőnk Milli azonnali műtéti ellátása mellett döntött.

A sürgősségi műtét során azt tapasztalták, hogy Milli mája, lépe, veséi és húgyhólyagja szerencsére érintetlen volt, a lövedék viszont három helyen is átszakította a cica vékonybelét. Ilyen esetben az érintett bélszakasz eltávolítása válik szükségessé, melyet Annus doktornő bravúrosan meg is tett. A sérült bélszakaszokat kivágta (mintegy 10 cm-nyi hosszúságban), majd az ép végeket összevarrta. Milli élete még így sem volt biztonságban, hiszen a bélsebeken kiszivárgó béltartalom szintén igen komoly fertőzési forrás is a lövedék okozta szennyeződés mellett, ezért a cica hosszabb idejű, kombinált antibiotikum kezelést is kapott.

Milli gazdája az esettel kapcsolatban rendőrségi feljelentést tett, ennek eredményéről még nincs hírünk.

A képek Milliről már a varratszedésen készültek, ahol a cica már olyan volt, mint új korában, leszámítva a mínusz három életet.